Culorile

Cum ar fi viata fara culori? Tot ce se afla in jurul nostru este plin de culoare.

Fiecare lucru este asociat cu anumite nuante, derivate ale culorilor. Importanta culorilor este deosebita in viata cotidiana. Intotdeauna se va simti influenta acestora asupra noastra in anumite situatii fie ca realizam acest lucru sau nu.

V-ati intrebat vreodata de ce fiecare persoana are o culoare preferata sau poate chiar mai multe? Bineinteles ca acest fapt sugereaza cate putin din modul nostru de a fi si dezvaluie o particica mai mica sau mai mare din personalitatea noastra in functie de culorile pe care le adoram.

Culorile au un impact puternic asupra comunicarii intre persoane, sanatatii noastre, cat si asupra perceptiilor si ideilor despre viata.

Ele actioneaza atat la nivel emotional, cat si la nivel fizic. Cel mai bun exemplu este modul cum nuantele reci sugereaza temperaturile reci, iar cele calde temperaturile ridicate. De aceea, atunci cand unei persoane ii  este frig este bine sa priveasca sau pur si simplu sa se gandeasca la culori calde si cu siguranta vor simti schimbari. Desigur ca procesul functioneaza si in sens invers.

De asemenea, foarte importante sunt culorile in vestimentatie. Prin intermediul acestora se realizeaza moda.

Stilul vestimentar este modul prin care se exprima moda pe cale vizuala in cadrul desgin-ului vestimentar. El reprezinta modul in care ne imbracam in viata de zi cu zi in functie de personalitatea noastra, starea de spirit  si mesajul pe care vrem sa il transmitem.

Desigur ca aici intervin culorile. Culoarea rosie sugereaza energie, fiind simbol al focului, aceasta transmite pasiune si entuziasm. Totusi folosita in exces poate sugera agresivitatea si precum galbenul, poate irita usor retina. Galbenul insa, folosita cu o intensitatea scazuta si in cantitati reduse, semnifica ludicul, creativitatea si este culoarea ce inveseleste cel mai tare.

Portocaliul este culoarea prosperitatii si onestitatii. In schimb, albastrul este o culoare opusa rosului. Simbol al tristetii si singuratatii, el sugereaza totodata loialitatea si capabilitatea.

Verdele are efecte benefice asupra vederii, fiind simbol al renasterii, vigorii si chiar al vietii insasi.

Desi este destul de rar intalnita in natura, violetul denota eleganta si reprezinta luxul si bogatia.

Folosite moderat sau poate chiar mai intensificat, culorile intotdeauna vor spune cate ceva, vor avea forta de a schimba sentimentele si starile emotionale ale unor persoane, ba chiar vor putea imbunatati starile fizice. Ne ajuta intr-un mod aparte sa stim cum putem combina culorile si ce ni se potriveste atat noua, cat si altor persoane in functia de personalitatea fiecaruia.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe.

Close Menu