Magia florilor

Natura ne ofera intotdeauna exact ceea ce avem nevoie, o varietate de minunatii.

Florile sunt unele dintre cele mai frumoase creatii ale acesteia. Fie ca sunt primite , oferite sau pur si simplu admirate, florile pot semnifica o manifestare a iubirii, impartasirea unui sentiment de respect sau chiar un gest al prieteniei. Ele reprezinta o pata de culoare in viata fiecaruia, au un impact pozitiv asupra starii emotionale si ne imbunatatesc de fiecare data dispozitia.

Fiecare floare are limbajul propriu. De aceea, daca nu sunt folosite ca element decorativ sau pentru parfumul lor imbietor, cu siguranta ajuta la transmiterea unui mesaj catre o persoana speciala din viata noastra. Inca din epocile trecute, florile au anumite semnificatii.

Cu totii stim ca cele mai adorate flori sunt trandafirii.

Atunci cand dragostea pluteste in aer, sunt cea mai minunata cale prin care se poate exprima iubirea. In functie de culoarea lor, ei sunt simbol al iubirii, bucuriei, pasiunii, prieteniei si chiar al inocentei. Intr-un mod magnific, trandafirii pot fi acompaniati de catre irisi, simbol al sinceritatii si intelepciunii.

Reprezentand unicitatea si rafinamentul, orhideele se imbina intr-un mod aparte cu lalelele, flori ce sintetizeaza eleganta si rafinamentul.

De asemenea, este o placere sa privesti o combinatie perfecta intre gerbera, semnificand puritate si veselie si crizanteme, simbol al adevarului.

Primii care sosesc dupa gerul crunt al iernii sunt ghioceii, simbolul pur al venirii primaverii, alaturi de coloratele zambile ce semnifica joaca.

Asadar, precum oamenii, fiecare floare are menirea sa. Pentru a face o persoana fericita este important sa stim atat gusturile acesteia, cat si ce transmite fiecare floare. Este incantator cum o floare poate exprima atatea cuvinte si cum putem descifra o multime de mesaje doar stiind semnificatiile florilor.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe.

Close Menu